Băcăuan condamnat la închisoare după ce a înșelat o femeie cu o pereche de căști

Un băcăuan a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că ar fi înșelat o femeie din Suceava.

La data de 17 decembrie 2019, fiul persoanei vătămate a găsit pe OLX o pereche de căști marca Air Pods Pro, ce erau scoase la vânzare de o persoană pentru suma de 800 de lei. După ce a verificat prețul real al acestor căști, a constatat că erau mai ieftine decât cele de pe piață. Astfel, fiul său, prin aplicația WhatsApp a luat legătura cu vânzătorul și au stabilit ca suma de 800 de lei să o plătească în două rate, prima de 400 de lei, iar restul la primirea coletului, scrie stirea sucevei.ro.

Astfel, la data de 17 decembrie 2019, fiul său a transferat din contul acesteia, în contul pus la dispoziție de inculpat suma de 400 de lei.

În ziua următoare, la data de 18 decembrie 2019, vânzătorul a solicitat ca produsul să fie achitat integral, apoi îl va expedia. Așadar, în cursul zilei respective, fiul persoanei vătămate, prin intermediul aplicației BT Pay a transferat în contul inculpatului suma de 330 de lei.

Cu ocazia schimbului de mesaje, inculpatul le-a prezentat o fotografie cu căștile și mai multe fotografii cu chitanțe din care rezulta că a mai vândut astfel de căști și a încasat banii de la diferite persoane.

Deoarece, până la data de 19 decembrie 2019 inculpatul nu i-a expediat căștile, a încercat contactarea acestuia, însă numărul de telefon nu mai era activ și nu a mai putut lua legătura cu acesta. Dându-și seama că a fost înșelată, femeia păgubită a încercat să blocheze tranzacția însă nu a reușit. Astfel, aceasta a formulat plângere penală și s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 730 de lei.

Inculpatul este obligat să îi plătească persoanei civile suma de 730 de lei, cu titlul de daune materiale, și suma de 1.000 de lei, daune morale. (Sursa/stirea sucevei.ro)

Distribuie articol
comentezi?!