Social

Bani de la bugetul județului, pentru investiții în Sănătate și infrastrucură

Miercuri, 19 februarie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Bacău, în care au fost supuse dezbaterii și aprobării nu mai puțin de șapte hotărâri extrem de importante pentru comunitatea județului. La ședință, alături de 33 de consilieri, au mai participat și șefii instituțiilor aflate în subordinea CJ, reprezentanții unor UAT-uri, dar și directorii spitalelor din Onești, Moinești și Buhuși.Toate punctele au trecut de votul consilierilor.

Șeful instituției județene, Sorin Brașoveanu, a propus mutarea la debut de ședință a punctului 7 de pe ordinea de zi (cel referitor la lucrările de dezvoltare a aeroportului din Bacău), dată fiind prezența a doi titani ai arhitecturii, Sorin Gabrea și Nicolae Țarălungă, implicați în realizarea Planului Urbanistic Zonal al acestui ambițios proiect, veniți special de la București pentru a prezenta o informare a lucrărilor la aeroport.

„Aici este o călătorie în viitor, care sperăm să fie cât mai repede (…) Puteți susține aceste investiții, pentru că ele sunt vitale pentru dezvoltarea acestui județ și, mai ales, a sectorului privat, după ce baza investițiilor publice va fi finanțată. Legăturile pe care noi le propunem sunt cu centura ocolitoare, cu DN 11. Practic, reformularea la patru benzi a străzii Șafran și legătura dintre aeroport cu Letea Veche, printr-un pasaj”, a arătat arh. dr. Nicolae Țarălungă.

• Reparații capitale și modernizări la Spitalul Municipal Onești

Și Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești va beneficia de un proiect în asociere cu Județul Bacău și Municipiul Onești, în vederea implementării investiției „Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică.” Este vorba despre un proiect amplu, cu finanțare europeană (nerambursabilă), de 27,9 milioane de lei, dar care are nevoie și de cofinanțare din partea autorităților locale. Adică de 4,4 milioane de lei (respectiv 3,9 milioane de lei cheltuieli neeligibile și contribuția proprie de 2%, circa 560.000 de lei). Pentru acoperirea acestora, întrucât suma este foarte mare pentru bugetul Municipiului Onești, s-a solicitat susținerea financiară pentru această sumă.

Durata proiectului, conform contractului de finanțare, este de 42 de luni, urmând a fi prelungită prin act adițional cu 12 luni.
Beneficiile realizării investiției se reflectă în reducerea costurilor de întreținere a imobilelor, a emisiilor de bioxid de carbon, prin creșterea eficienței energetice a clădirilor spitalului, aducându-se îmbunătățiri condițiilor de confort asigurate celor 160.000 de pacienți/an, beneficiari ai serviciilor medicale acordate în acest spital, care provin atât din municipiul Onești, din orașele Tg. Ocna, Slănic Moldova, Dărmănești, cât și din zona rurală din împrejurimea acestora.

Sursa: Desteptarea

Vezi și
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult
Social

D.S.P. Bacau nu mai deconteaza hrana personalului medico-sanitar carantinat la Hotelul Trotus

Primarul Municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc a facut public astazi, pe pagina sa de facebook…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *