Bărbat dintr-o comună din Bacău, prins în timp ce încerca să schimbe bancnote false

Un bărbat de 31 de ani dintr-o comună din județul Bacău s-a ales cu dosar penal, dupa ce a fost depistat în timp ce încerca să schimbe două bancnote false de 20 de lire.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău care asigura masurile de ordine publica pe raza comunei a fost direcționat la o unitate bancară din localitate, pentru că personalul a sesizat că la ghișeu s-a prezentat un bărbat care a încercat să schimbe două bancnote false de 20 de lire.

La fata locului, jandarmii au identificat un barbat in vârstă de 31de ani, care a declarat că bancnotele le-a primit de la un consătean la care a muncit.

Personalul unității bancare a declarat jandarmilor că bărbatul a solicitat schimbarea a șase bancnote de câte 20 de lire, iar la două bancnote în momentul în care le-a verificat în aparatul special au apărut semne de contrafacere a acestora. La verificarea monedei străine, jandarmii au observat că cele două bancnote au aspecte diferite.

Barbatul a fost condus la sediul jandarmeriei, unde i-au fost intocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ” punerea în circulație de valori falsificate”, conform art 313 din C.P.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor și aplicării măsurilor legale.

Distribuie articol
comentezi?!