Sport

Cale libera pentru FCM Dinamo Onesti!

Fotbal/ Desi are drept de promovare, lidera Ligii a IV-a, Sport Club II nu trage la accederea in esalonul trei

O veste rea si una buna pentru FCM Dinamo Onesti la inceput de an. Mai intâi, cea rea: contracandidata sa, Sport Club II are drept de promovare in Liga a III-a. Asta in ciuda faptului ca, vara trecuta, “satelitul” Sport Clubului s-a retras din C, unde ajunsese dupa ce câstigase disputa judeteana cu FCM Dinamo Onesti si, ulterior, “barajul” cu nemtenii de la Vointa Ion Creanga. Nicaieri in Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice elaborat de FRF anul trecut nu se specifica faptul ca echipele retrase din campionat au interdicitie la promovare in sezonul imediat urmator.

Prin urmare, Sport Club II ar putea, de la vara incolo, sa activeze in esalonul al treilea. Ar putea, daca ar vrea. Numai ca, si aici vine vestea buna pentru onesteni, gruparea bacauana nu mai trage la C. Conducerea SC-ului a admis ca in strategia clubului pe 2015 nu intra si accederea echipei satelit in esalonul al treilea: “Pentru acest an, prioritatile sunt stabilizarea clubului din punct de vedere financiar si bunul mers al primei echipe. Promovarea Sport Club II nu intra in vederile noastre”.

Asadar, FCM Dinamo Onesti are cale libera pentru revenirea in Liga a III-a. Adica acolo de unde s-a retras in 2011, din motive de ordin financiar si acolo unde nu a reusit sa ajunga, in vara lui 2014, din cauza unui…autogol, care a decis derby-ul pentru promovare cu Sport Club II.

“Autogolurile ies din discutie. Acum, mergem doar pe cartea atacului. Obiectivul meu, personal, este sa promovez cu FCM Dinamo Onesti in C”, a declarat antrenorul gruparii de pe Trotus, fostul divizionar A Daniel Munteanu, care a adaugat: “Victoria cu 1-0 obtinuta in tur, contra celor de la Sport Club II, ne-a dat incredere ca suntem pe drumul cel bun. In cursa pentru promovare se mai afla si CS Nicolae Balcescu, dar consider ca avem toate atuurile pentru a atinge obiectivul fixat. Onestiul merita o echipa de C, mai ales ca, incet-incet, si spectatorii au reinceput sa apara”. Iar aceasta este o alta veste buna pentru fotbalul onestean.

Situatia podiumului in Liga a IV-a
1 Sport Club II 16 14 1 1 64-10 43p.
2 FCM Dinamo Onesti 16 12 3 1 73-12 39p.
3 CS Nicolae Balcescu 15 11 3 1 51-7 36p.

Desteptarea.ro

Vezi și
Sport

Atletism: Băcăuanul Gabriel Bitan, lider european!

Cu rezultatul de 8.14, atletul CSM Onești a devenit performerul continental al sezonului și locul…
Vezi mai mult
Sport

CSM Onești, mai departe, mai repede, mai sus!

Gruparea condusă de Ingrid Istrate a fost protagonista finalelor de la București, în cadrul…
Vezi mai mult
Sport

REZULTATE DEOSEBITE LA UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CONCURSURI OFICIALE A FEDERATIEI ROMANE DE ATLETISM

Cupa Romaniei- Open Seniori la atletism a avut loc la Bucuresti saptamana trecuta, competitie in…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *