„Câștigă 2.000 de euro, să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță”. Mesajul lui Ciolacu către bugetari

Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi seara, la România TV, atitudinea bugetarilor care au declanșat proteste față de ordonanța de urgență pe care o pregătește Guvernul în vederea reducerii cheltuielilor bugetare.

„Nu va fi tăiat niciun salariu în România. Dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu să fii șef peste niște posturi goale”, a declarat Ciolacu, citat de Digi24.
Potrivit informațiilor prezentate anterior de autorități, bugetarii cu salarii de peste 10.000 de lei brut vor pierde voucherele de vacanță. De asemenea, nici indemnizația de hrană urmează să nu se mai acorde celor cu venituri brute de peste 10.000 de lei brut.

„Eu nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță. Voucherele de vacanță sunt pentru cei cu venituri mici. E normal ca dacă ai un salariu mai mic statul să îți asigure. Dar dacă ai venituri care depășesc pe al președintelui, nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță, și pachețel? Ți-am dat și sofer”, a precizat Ciolacu.

Sursa: Libertatea

Distribuie articol
comentezi?!