Caz incredibil! Medic arestat pentru că încasa mii de euro fără să meargă la servici. Curtea de Apel Bacău poate întoarce decizia

Un medic a fost arestat pentru că nu mergea la serviciu, dar încasa mii de euro lunar, conform anchetatorilor.

Premieră în sistemul de justiție din România: Medicul Leonard Chiriţescu, angajat la Centrul de Îngrijire a Persoanelor cu Handicap Bozieni, a fost arestat preventiv în seara zilei de 18 octombrie 2023, de către magistraţii de la Judecătoria Roman sub acuzația că a încasat o consistentă leafă lunară, fără a presta în schimb serviciile medicale aferente.

În dosar mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, directoarea instituţiei de ocrotire şi o asistentă medicală şef, pentru neîndeplinirea atribuțiilor.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chiriţescu Eugen Leonard, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a primit pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (…) şi complicitate la fals intelectual în formă continuată“, a decis Judecătoria Roman.

Leonard Chiriţescu, medic la Centrul Bozieni FOTO AtitudineadeNeamţ.ro
Leonard Chiriţescu, medic la Centrul Bozieni FOTO AtitudineadeNeamţ.ro

Decizia primei instanţe nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău. Faptele comise de cei trei acuzaţi au avut loc începând cu luna aprilie a anului 2023. De menţionat este faptul că doctorul mai este cercetat, alături de alte persoane, într-un alt dosar penal, pentru acordarea de concedii medicale fictive.

„Nu s-a prezentat la serviciu decât sporadic (în unele zile stând maxim 2 ore, iar în altele nu venea deloc) şi nu a prestat activităţile la care era obligat prin contractul de muncă, sprijinind pe directoarele centrului să întocmească foi colective de prezenţă, pontaj, grafic, stat de plată, prin care s-a atestat (…), prezenţa zilnică la locul de muncă“, se precizează într-un comunicat al Parchetului Roman.

În acest mod, medicului i s-au aprobat plata drepturilor salariate, anchetatorii concluzionând că aceste demersuri au cauzat un prejudiciu material în dauna Centrului Bozieni, fiind lezate şi interesele bolnavilor, prin neîndeplinirea atribuţiilor prin care doctorul era obligat prin fişa postului: diagnosticare, monitorizare, prescriere tratament, consultaţii pacienţi, etc.

Distribuie articol
comentezi?!