Caz șocant într-o comună băcăuană: un elev a fost bătut și umilit pentru că a luat o notă prea mare

O școală din satul Bărboasa, comuna Oncești, se confruntă cu un scandal grav de bullying, după ce un elev de clasa a VIII-a a fost bătut și umilit de colegii săi de clasă din cauza unei note mai mari obținute la un test. Incidentul a avut loc pe 6 noiembrie și a șocat comunitatea locală și autoritățile școlare.

Potrivit relatărilor, elevul de 14 ani a fost amenințat cu bătaia chiar în fața profesoarei de limbă română după ce a obținut nota 7 la un test. Amenințările s-au concretizat în pauza de după oră, când patru colegi de clasă l-au lovit, scuipat și umilit în fața celorlalți elevi.

Mama elevului a sesizat imediat incidentul autorităților locale și Protecția Copilului Bacău, dar a fost sfătuită să sune la numărul unic de urgență pentru copii, 119, pentru a raporta incidentul. În plus, s-a subliniat că orice incident care necesită intervenția Poliției trebuie raportat la 112, deoarece în comuna Oncești nu există un post de poliție permanent.

După prima agresiune și până la cea din prezent, nu s-au luat măsuri împotriva agresorilor minori, potrivit declarațiilor mamei copilului bătut. Din cauza acestei traume, victima a declarat că nu mai vrea să meargă la școală.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a demarat o anchetă în acest caz de bullying.

Sursă foto: Salvații Copii

Distribuie articol
comentezi?!