Economie

Chimcomplex are doi concurenti la preluarea Oltchim

Societatea Chimcomplex Borzesti, una dintre cele mai importante in Grupul Societatile Comerciale Române care o patroneaza, ar putea avea deja doi concurenti in preluarea activelor scoase la vânzare de stat la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Trei investitori sunt interesati sa achizitioneze cele noua pachete de active de la combinatul Oltchim scoase la vânzare – a declarat, recent, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei vâlcene.

„Nu putem dezvalui, la acest moment, care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca pâna la sfârsitul anului sa avem contractele deja semnate”, declarat presei Gheorghe Piperea.

Oltchim s-a aflat, insa, si in verificarea Comisiei Europene pentru stergerea unor datorii catre stat, iar ngocierile cu investitorii au fost suspendate. Verdictul de la Comisie era asteptat la sfârsitul lunii trecute, dar inca nu s-a facut public nimic in acest sens.

„Prin achizitia activelor de la Oltchim – declara, cu putin timp in urma, presedintele Consiliului de Administratie al Chimcomplex, Virgiliu Bancila – vrem sa constituim Compania Româna de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex si Oltchim.

Sinergia celor doua combinate si investitiile preconizate vor crea o corporatie puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele tarii: materii prime, personal instruit, piata si tehnologie.”

Desteptarea.ro

Vezi și
Economie

Chimcomplex vrea sa faca un dezinfectant contra COVID-19

Compania Chimcomplex, care produce substanțe cu concentrații foarte puternice, industriale, pe…
Vezi mai mult
EconomieSTIRI SI NOUTATI

Restanțe bancare mari în Bacău

Anul bancar 2020 al băcăuanilor a început cu o creștere, deși moderată, a restanțelor la…
Vezi mai mult
EconomieSTIRI SI NOUTATI

Amenzi de peste 200.000 lei, pentru muncă ”la negru”

Nu mai puțin de 15 la sută dintre angajatorii verificați, în ianuarie, în ceea ce privește…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *