Chimcomplex nu s-a calificat pentru ajutor de stat. În schimb va primi milioane de euro o firmă care a avut vânzări de numai 5.100 de lei

Companiei Chimcomplex Borzești i s-a refuzat de către Ministerul Economiei acordarea de ajutoare de stat deși avea punctajul necesar pentru aceasta, în schimb fonduri de circa 30 de milioane de euro vor fi acordate unor companii cu cifre de afaceri de până în 500.000 de lei și cu 2-3 angajați, precizează Deșteptarea.ro.

Într-o altă analiză făcută de ziarul Puterea, se arată că Asociația Oamenilor de Afaceri din România contestă modul în care au fost stabiliți câștigătorii, în detrimentul unor companii cunoscute pe piață, precum Chimcomplex. AOAR atrage atenția asupra modului defectuos de gestionare a ajutoarelor de stat.

Apelul de proiecte lansat de Ministerul Economiei a avut loc conform HG nr. 959/2022, fiind deschis la data de 16 decembrie 2022. Din cele 81 de proiecte depuse, 21 au obținut punctajul maxim de 100 de puncte. Pentru departajare, s-a avut în vedere numai criteriul de rentabilitate a cifrei de afaceri, fără ca acesta sa fie considerat în contextul analizei „viabilității investiției”, respectiv a capacității de absorbție și utilizare a ajutorului de stat de către firmele calificate.

Iată și lista formelor respinse de la acest ajutor de stat:

Și firmele care au obținu finanțare:

Distribuie articol
comentezi?!