Divertisment

Cine este eligibil pentru un transplant de păr?

Transplantul de păr a devenit, în zilele noastre, o procedură extrem de populară la care apelează din ce în ce mai multe persoane care au probleme cu diverse forme de cădere a părului.

Oricât de bună ar părea ideea unui transplant de păr salvator, nu toată lumea este eligibilă pentru a beneficia de creșterea părului printr-o astfel de intervenție. Există mai multe considerații de care trebuie să fie conștientă o persoană și mai multe criterii de bifat pentru a fi eligibil în acest sens.

Vârsta potrivită pentru un transplant de păr

Chiar dacă nu există anumite limite în ceea ce privește vârsta exactă pentru un transplant de păr reușit, este recomandat ca persoana care dorește această intervenție să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani. Înainte de 25 de ani este vorba despre o cădere a părului prematură, însă acest lucru se poate schimba pe măsura înaintării în vârstă, iar după 65 de ani firul de păr tinde să fie foarte subțire, ceea ce face ca această soluție să nu mai funcționeze în mod eficient.

Caracteristicile și cauzele căderii părului și transplantul de păr

Căderea părului nu este cauzată de același factor în toate situațiile. Cele mai potrivite persoane care pot beneficia de un transplant de păr ideal sunt cele care suferă de alopecie, boală care afectează doar anumite părți ale scalpului, existând posibilitatea de a beneficia de foliculii de păr donatori. De asemenea, trebuie să se țină seama de caracteristicile de cădere a părului precum severitatea căderii și cantitatea, respectiv calitatea părului donator. Importanța acestui aspect este dată de faptul că este nevoie de o cantitate semnificativă de foliculi de păr sănătoși care să fie disponibili pentru un transplant de păr de succes.

Starea generală de sănătate

Pentru că este vorba totuși despre o procedură chirurgicală, starea de sănătate a pacientului trebuie să fie una adecvată pentru ca acesta să fie supus unui transplant de păr. Înainte de toate este nevoie de un sistem imunitar bun care duce la vindecarea mai rapidă. Această procedură nu este recomandată persoanelor care suferă de boli precum tiroida, diabetul, tensiunea arterială și este interzisă celor care suferă de boli cronice precum insuficiență hepatică, insuficiență renală, insuficiență cardiacă sau persoanelor care și-au pierdut părul în urma ședințelor de chimioterapie.

Deși creșterea părului sănătos este un lucru dorit atât de mult pentru cei care experimentează probleme în acest sens, transplantul de păr nu este o procedură pe care o poate face oricine.

Sursa de imagine:
MRAORAOR / Shutterstock.com

Vezi și
Divertisment

BitCase - Raiul huselor personalizate pentru iPhone, Samsung si Huawei

Vara anului 2021 a venit cu surprize pentru pasionații de huse cu spate din sticlă, care au un…
Vezi mai mult
Divertisment

Patru mituri despre tratmentul cu implant dentar

1. Procedura este foarte dureroasă Implantul dentar a încetat de mult timp să fie o intervenție…
Vezi mai mult
Divertisment

Cum se poate realiza un machiaj perfect pentru vară

Primul pas este pregătirea tenului, iar asta înseamnă practic o rutină corectă urmărită zi de…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *