Home STIRI SI NOUTATI Cod galben de vreme rea în județul Bacău

Cod galben de vreme rea în județul Bacău

0
290

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe județe, printre care și Bacău. Sunt vizate fenomene meteo de ninsori, strat nou de zăpăda, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Începând din această după-amiază, de la ora 16:00, până mâine, 11 ianuarie, ora 12:00, este valabil codul galben de vreme rea. În această perioadă meteorologii anunță perioade cu ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări temporareale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. 

În urma atenționării de cod galben, CNADNR  a emis un comunicat în care precizează că Direcțiile Regionale ale CNAIR din zonele afectate de cod sunt mobilizate și acționează promp acolo unde situația o impune.

”Facem apel  la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301”, mai este precizat în comunicatul celor de la CNADNR.

Sursă foto: meteoromania.ro

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…