Comercianții din piețele din județul Bacău sunt luați la bani mărunți de inspectorii Direcției Agricole

Inspectorii Serviciului monitorizare, inspecții tehnice, verificare și control din domeniul agriculturii, din cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană (DAJ) Bacău, desfășoară controale în piețele agroalimentare din județ, precum și la aprozare sau supermarket-uri, conform desteptarea.ro.

Inspectorii DAJ ajung atât în piețele din Onești, Bacău (Piața Centală, Piața Sud și Piața de Gros), Buhuși, Moinești, Comănești, Dărmănești, Slănic Moldova, Târgu Ocna.

Acțiunea este complexă și face parte din tematica ministerului de resort prin care se monitorizează produsele care ajung să fie valorificate în piețele țărănești. Astfel, printre altele, se urmărește dacă sunt respectate standardele de comercializare a fructelor și legumelor proaspete pe întreaga filieră de produse.

În plus, se verifică dacă producătorii au atestate eliberate de autoritățile locale, urmărindu-se și dacă aceștia vând legumele și fructele în interiorul pieței, respectiv în spațiile amenajate pentru comercializarea produselor agricole.

Inspectorii DAJ controlează și carnetele de comercializare, documentul de identitate al producătorului agricol, precum și dacă produsele au etichete corespunzătoare care să indice  atât denumirea mărfii, localitatea de origine și data obținerii produsului, cât și prețul de vânzare.

Distribuie articol
comentezi?!