Eveniment

Comunicat de presă ÎNTRUNIREA COMITETULUI JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENTĂ BACĂU IN DATA DE 29.01.2014

În contextul atenționării meteorologice “COD GALBEN” emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 29.01.2014, ora 06.00 – 30.01.2014, ora 10.00, care precizează faptul că în județul Bacău va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-au întrunit în data de 29.01.2014 ora 15:00, în vederea stabilirii și aplicării măsurilor necesare înlăturării efectelor negative în cazul producerii acestora pe fondul condițiilor atmosferice actuale.

Conform informării transmise de către Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Bacău, miercuri, 29 ianuarie a.c., cerul va fi acoperit și pe arii din ce în ce mai extinse începând cu sudul județului Bacău. De asemenea, va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă mai consistent în jumătatea de sud a județului, unde de altfel se va manifesta și fenomenul de viscol. Vântul va sufla moderat, cu intensificări care vor atinge 60 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Începând cu data de 30 ianuarie a.c., vremea se va ameliora din punct de vedere al fenomenului de viscol, dar va rămâne geroasă. Cerul va fi acoperit, iar ninsorile se vor restrânge ca arie și vor scădea în intensitate, devenind slabe, izolate. În schimb, va apărea ceața însoțită de chiciură, care va ocupa arii extinse. Vântul va sufla slab până la moderat și va mai prezenta unele intensificări de până la 45 km/h.

Temperaturile minime se vor situa între -170C și -140C, cu valorile cele mai scăzute în noaptea de 30 spre 31.01.2014.

Din precizările făcute de reprezentanții E-on Electrica și Gaz, în județul Bacău nu sunt localități în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică și gaze naturale din cauza fenomenelor meteorologice existente.

Deasemenea, reprezentanți din cadrul CNADNR- Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași – Secția Drumuri Naționale Bacău și Serviciul Public Județean de Drumuri Bacău din cadrul Consiliului Județean Bacău au făcut precizări că la ora 15:00, pe teritoriul județului Bacău nu sunt drumuri naționale sau județene blocate din cauza fenomenelor meteorologice, circulația efectuându-se în condiții de iarnă.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, domnul prefect Claudiu Șerban, a dispus, în urma acestei ședințe, ca pentru perioada următoare când se așteaptă intensificarea fenomenelor meteorologice, viscol și ninsori, toate forțele și mijloacele implicate pentru înlăturarea efectelor negative și acordarea sprijinului necesar persoanelor surprinse sau afectate de aceste fenomene meteo deosebite, să monitorizeze evoluția situației, să mențină comunicarea cu primăriile care semnalează probleme și să fie în măsură să acționeze prompt la orice situație de urgență nou apărută.

 

Vezi și
Eveniment

Pe 10 martie 2020 - Directia 5 in concert la Onesti

Avem de spus o poveste, povestea celor 30 de ani, a discurilor noastre, a cântecelor care au intrat…
Vezi mai mult
Eveniment

Maine 25 ianuarie 2020 se deschide sezonul de schi la Slanic Moldova

Vezi mai mult
Eveniment

Ziua Vânătorilor de Munte la Tg. Ocna

Vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu ora 12.00, se desfăşoara, la Tg. Ocna, a XIV-a ediţie a…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *