Eveniment

Comunicat de presa referitor la vizita in Onesti a unei delegatii de primari din R. Moldova cu ocazia aniversarii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

În perioada 24-26 martie, o delegaţie formată din primari din Republica Moldova va vizita municipiul Oneşti, la invitaţia primarului interimar Alexandru Cristea, a viceprimarului Nicolae Gnatiuc şi a Consiliului Local Oneşti. Această vizită este prilejuită de aniversarea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, primul pas spre Marea Unire din 1918. Vineri, 25 martie, în sala Consiliului Local va avea loc evenimentul Moment aniversar-98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la care vor participa, alături de oaspeţii din Republica Moldova, elevi, cadre didactice, personalităţi ale vieţii publice din municipiul Oneşti. Delegaţia de primari din Republica Moldova va vizita, de asemenea, Primăria oraşului staţiune Tg. Ocna, Salina Tg. Ocna, staţiunea Slănic Moldova precum şi Biserica din Borzeşti, monument istoric de referinţă al poporului român, al moldovenilor de o parte şi cealaltă a Prutului.

Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii româneşti-Ardealul, Crişana, Banatul, Maramureşul şi Bucovina, fiind creată România Mare.

Primar interimar, Alexandru Cristea

Viceprimar, Nicolae Gnatiuc

Vezi și
Eveniment

Pe 10 martie 2020 - Directia 5 in concert la Onesti

Avem de spus o poveste, povestea celor 30 de ani, a discurilor noastre, a cântecelor care au intrat…
Vezi mai mult
Eveniment

Maine 25 ianuarie 2020 se deschide sezonul de schi la Slanic Moldova

Vezi mai mult
Eveniment

Ziua Vânătorilor de Munte la Tg. Ocna

Vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu ora 12.00, se desfăşoara, la Tg. Ocna, a XIV-a ediţie a…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *