Condamnări în dosarul angajărilor ilegale de la cabinetul primarului din Bacău, Lucian Viziteu

Tribunalul Bacău a pronunțat astăzi sentința în dosarul angajărilor de la cabinetul primarului din Bacău, Lucian Viziteu. Ionuț Avram, fostul purtător de cuvânt, a primit 4 ani de închisoare, cu executare. Sentința nu este definitivă.

Potrivit portal.just.ro, Ionuț Avram a primit 3 ani pentru „săvârșirea infracțiunii de participație improprie (sub forma înlesnirii) la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, 2 ani de închisoare pentru „fals material în înscrisuri oficiale” și 1 an pentru „uz de fals”.

Astfel, Ionuț Avram primește pedeapsa cea mai mare la care adaugă o treime din suma celorlalte două pedepse, rezultând 4 ani de închisoare, cu executare.

În același dosar, Ion Barbu, a primit și el 4 ani de închisoare, cu executare.

Cei doi au de achitat Primăriei Bacău câte 2.500 de lei cheltuielile de judecată.

Pe 23 iulie 2021, procurorii DNA Bacău au finalizat ancheta referitoare la angajările ilegale de la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Ionuț Avram și Ion Barbu au fost trimiși în judecată, iar Andreea Cochior a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii susțin că, deși nu aveau studii superioare, Ionuț Avram și Andreea Cochior au fost angajați la cabinetul primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Primarul Stanciu Viziteu a fost exonerat de răspunderea penală, deoarece ar fi acționat „fără vinovăție”.

Distribuie articol
comentezi?!