Condamnat de Tribunalul Bacău pentru că a vrut să își omoare soția într-un accident provocat intenționat

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe I.G.P., un bărbat din Bacău, la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat și nerespectarea ordinului de protecție. Decizia instanței nu este definitivă, scrie Adevărul.

Anul trecut, bărbatul a provocat un grav accident pe un drum județean din județul Bacău, în încercarea de a-și ucide soția, cu care este în proces de divorț. În autoturismul femeii se aflau, în acel moment, copilul și sora sa.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2022, femeia conducea mașina personală pe drumul public DJ 207G, iar la un moment dat soțul său a observat-o în trafic și a pornit în urmărirea ei cu altă mașină. Ca să o ajungă din urmă, I.G.P. a depășit mai multe autovehicule și apoi a încercat să facă același lucru și cu mașina soției sale.

Femeia îl observase și a accelerat, dar soțul său s-a angajat în depășire și apoi a virat brusc dreapta, acroșând violent mașina acesteia și producând astfel ieșirea în decor a ambelor mașini.

„Înainte ca autovehiculul condus de inculpatul … să depășească lungimea celui condus de persoana vătămată …, inculpatul a virat spre dreapta în direcția autoturismului în care se aflau persoanele vătămate. În aceste împrejurări, autovehiculul condus de inculpat a lovit partea lateral stânga faţă a autoturismului condus de persoana vătămată, iar cele două vehicule au părăsit partea carosabilă. Autovehiculul condus de persoana vătămată … a lovit un stâlp de iluminat, pe care l-a secționat, iar autovehiculul condus de inculpatul … a lovit un gard împrejmuitor al unui imobil de lângă drumul public, pe care l-a distrus pe o distanță de câțiva metri, și un autoturism marca Mercedes Benz parcat”, au stabilit polițiștii.

Autoturismul condus de soția agresorului s-a izbit de un stâlp de iluminat/Foto Arhiva Adevărul

La dosar au fost depuse ulterior mai multe mesaje ale bărbatului, din care reiese că își amenințase cu moartea soția, susținând că apoi se va sinucide.

În urma accidentului rutier, soția acestuia, copilul și sora agresorului au suferit leziuni minore, ce au necesitat 9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Împotriva bărbatului era emis un ordin de protecție de către Judecătoria Bacău pentru că, pe 17.01.2022, individul blocase mașina soției sale pe un drum public și lovise cu pumnii în aceasta.

Inculpatului i-au fost indiferente urmările accidentului de circulație pe care l-ar provoca putându-se observa, în consecinţă, că acesta deşi nu a urmărit, a acceptat inclusiv posibilitatea de a suprima viața persoanei vătămate și a celorlalte persoane aflate în calitate de pasageri în autoturism”, este concluzia instanței de judecată, citată de Adevărul.

Distribuie articol
comentezi?!