Cultura

Conferinţă susţinută de preotul Constantin Necula la Oneşti

Preotul Constantin Necula va susţine, la Oneşti, pe 21 noiembrie, conferinţa „Maica Domnului si intrarea Bisericii în lume„. Evenimentul, anunţat de preotul protopop de Oneşti Ioan Bârgăoanu, va avea loc la Casa de Cultură, intrarea fiind liberă.

Preotul Constantin Necula este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariţii la conferinţe şi dezbateri televizate.

În urma cu un an, octombrie 2018, preotul Constantin Necula îşi anunţa retragerea din viaţa publică, nemulţumit de eşecul referendumului pentru familia tradiţională. „Retragerea din viata publica nu inseamna ca renunt la lupta. Biserica nu e viata publica!!!Aici, in spatiul ei, putem sa ne reactivam smerenia slujirii lui Hristos. Sus inima!” a scris preotul Necula pe Facebook

Constantin Necula s-a născut la 19 iulie 1970 în municipiul Braşov, a absolvit Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”, Braşov (1989), Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Şaguna” din Sibiu , 1994 (şef de promoţie). Din 2004 este doctor în teologie. Conferenţiar universitar (2007-prezent), Lector universitar (2002-2007), Îndrumător practică pedagogică pentru predarea religiei (2004-2009), Asistent universitar (1998-2002), Duhovnic (1996-2006), Preparator universitar (1995-1998). Este autor al mai multor volume de predici, studii şi articole de omiletică şi catehetică, de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus de asemenea mai multe volume. Colaborator cu articole şi studii la numeroase publicaţii din ţară şi din străinătate. Foarte popular printre creştinii ortodocşi, şi nu numai, pentru conferinţele susţinute şi numeroasele interviuri în presa din ţară şi din străinătate.

Vezi și
Cultura

Biblioteca oneşteană - 90 de ani în pagini de cronică

Legenda încă mai plutea peste apele Oituzului şi Trotuşului, când în satele de pe malurile…
Vezi mai mult
Cultura

„Centenar dr. Dorin Speranția”

Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești, vă invită Joi, 20 februarie 2020, ora 17…
Vezi mai mult
Cultura

„D-ale carnavalului”

Stagiunea Teatrală organizată de Primăria Municipiului Onești continuă cu piesa lui Ion Luca…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *