Connect with us

Politic

Constantin Avram bate la usa PSD

Published

on

Deputatul PC Constantin Avram (foto) si-a deschis cabinetul parlamentar la Onesti la aproape un an de la alegeri. Evenimentul a provocat si speculatii privind posibila inregimentare a lui Emil Lemnaru in PC, alaturi de deputatul Avram. O alta varianta, mult mai plauzibila, confirmata fiind si de surse din PSD, este cea conform careia Constantin Avram doreste sa se inscrie in PSD, parasind partidul lui Dan Voiculescu.

Motivele pentru care Constantin Avram a intarziat atat de mult pot fi diverse, de la lipsa timpului pana la o posibila lista de prioritati a parlamentarului care nu cuprindea, inca, si acest cabinet parlamentar. In schimb, deputatul a dorit sa transforme inaugurarea cabinetului sau parlamentar intr-un eveniment al Onestiului astfel ca a invitat cam tot ce inseamna politicieni ai orasului. Binenteles, cei invitati au fost doar din zona USL, probabil si pentru a lansa un semnal al unitatii acestui conglomerat politic in Onesti. Alaturi de Avram au fost la taierea panglicii atat liderul PSD Onesti, Nicolae Gnatiuc, cat si seful liberalilor, Constantin Lazar.

Surprinzatoare a fost,insa, cel putin pentru unii, prezenta langa Avram a fostului lider al PSD Onesti, ex-primarul Emil Lemnaru (foto), si a adjunctului acestuia, Radu Oniga, demisionat de curand din PSD. Atat prezenta lui Lemnaru, care a stat langa Avram, cat si vioiciunea fostului primar au provocat speculatii privind o eventuala trecere a acestuia  la Partidul Conservator. Varianta foarte putin probabila, pentru ca, demisionand din PSD Lemnaru ar fi obligat sa plece si din Consiliul Local. O alta varianta era cea conform careia Lemnaru s-ar pastra in rezerva iar in PC, alaturi de Constantin Avram, s-ar inscrie Radu Oniga. Acesta ne-a declarat ca nu se pune problema unei  astfel de optiuni politice, cel putin deocamdata, motivul prezentei sale fiind doar “prietenia” pentru deputatul Constantin Avram.

La doar o saptamana de la inaugurarea biroului parlamentar au aparut, pe surse, alte informatii conform carora Constantin Avram isi doreste de fapt sa se inscrie el in PSD nicidecum sa atraga fosti sau actuali pesedisti in partidul sau. Surse din PSD ne-au confirmat faptul ca deputatul bacauan tatoneaza insistent inscrierea in partid. Aceleasi  surse spun insa ca deputatul Avram, in cazul in care va fi primit in PSD, nu va avea  garantata candidatura la urmatoarele alegeri parlamentare pe lista partidului.

Totodata, Constantin Avram si-a deschis cabinet parlamentar la putin timp dupa ce fostul lider al PC Onesti, Florin Paval, a trecut in barca PNL, partid care i-a si oferit functia de vicepresedinte la nivel local. Constantin Avram nu a dorit sa comenteze situatia partidului la nivelul Onestiului, multumindu-se cu “activitatea parlamentara in teritoriu”.

Cristian BIBIRE

http://monitoruldetrotus.ro/constantin-avram-bate-la-usa-psd/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending