Constructorul băcăuan UMB începe lucrările pregătitoare la Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva înainte de termen

Constructorul băcăuan UMB Spedition va începe lucrările pregătitoare la Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva în mai-iunie, în avans față de termen, după cum anunța luna trecută ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul pentru lotul de 9 kilometri lungime, din care 2 kilometri ecoducte pentru permeabilitatea animalelor, a fost semnat în toamna anului trecut cu antreprenorul român UMB pentru aproape 2 miliarde lei, cu 11 luni termen proiectare și 34 de luni pentru execuție, întregul proiect fiind o cursă contra-cronometru pentru a respecta termenul-limită din PNRR, august 2026, scrie economedia.ro.

În schimb, Compania de Drumuri a prelungit până pe 16 februarie termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul de supervizare a lucrărilor de proiectare și execuție pentru Autostrada cu tuneluri Lugoj – Deva. La lansarea licitației, termenul inițial era 21 martie 2022, prelungit apoi pentru 6 decembrie 2022 și acum pentru 16 februarie 2023.

Contractul pentru supervizarea lucrărilor scos la licitație pe 28 ianuarie 2022 are o valoare cuprinsă între 25 și 30 de milioane lei, iar durata este de 172 de luni pentru că include și perioada de garanție. (Sursa/economedia.ro)

Distribuie articol
comentezi?!