Constructorul român UMB promite darea în trafic a aproape 10 km din lotul 2 al A0 Nord în august

Primii kilometri inaugurați din Autostrada Bucureștiului (A0) vor fi din secțiunea nordică, deși pe secțiunea sudică lucrările au început mult mai devreme. Constructorul român UMB promite darea în trafic a aproape 10 km din lotul 2 al A0 Nord în august, urmând ca lotul 2 din A0 Sud, construit de turcii de la Alarko, să fie deschis circulației în octombrie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR.

Deși a început lucrările pe lotul 2 din A0 Nord în 2022, cu cel puțin un an mai târziu decât constructorii turci și greci de pe A0 Sud, UMB ar putea „fura” startul cu prima inaugurare pe A0.

„Primul lot din A0 care va fi inaugurat este lotul 2 din A0 Nord, în august. Deschiderea va fi parțială, pe aproape 10 km”, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui, încă se discută dacă descărcarea se va face în DN2 sau un drum județean.

Apoi urmează ca lotul 2 al A0 Sud să fie inaugurat în octombrie, posibil cu o descărcare provizorie, până va fi deschis circulației și lotul 1 al A0 Sud, în decembrie 2023, a mai spus reprezentantul CNAIR.

Distribuie articol
comentezi?!