Controale în toate staţiile de carburanţi şi GPL, anunţate de Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară iar în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise. Prim-ministrul Ciolacu s-a deplasat la Crevedia alături de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

În acelaşi timp, a arătat el, sunt pregătite ajutoare pentru familiile ale căror locuinţe au fost distruse şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa se reuneşte într-o şedinţă luni pentru a lua măsuri de sprijinire a oamenilor afectaţi, scrie Agerpres.

„CJ va face şedinţă mâine cu toate măsurile care trebuie luate, astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând pe urmă, după evaluări, şi noi să luăm măsurile din fondurile de rezervă, deja am făcut această promisiune. Noi am venit să ne ocupăm de oameni. Sunt şapte case afectate, aproape trei în integralitate, toţi vor fi ajutaţi. Prioritatea noastră, începând de noaptea trecută, a fost salvarea de vieţi omeneşti şi rămâne în continuare. Au fost transferate până acum (în străinătate – n.r.) 4 persoane, o să mai existe anumite transferuri, astfel încât presiunea pe cele două spitale, Floreasca şi Bagdasar, şi pe echipa de medici – cărora le mulţumesc încă o dată pentru felul exemplar în care au reacţionat şi să avem cât mai puţine pierderi de vieţi omeneşti. Ştiţi foarte bine, sunt ore şi zile critice, noi suntem foarte optimişti să nu avem nicio victimă după cea de-a doua explozie”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, proprietarul firmei care deţine staţia GPL din Crevedia este fiul primarului din Caracal, membru PSD. Şeful Guvernului a precizat că nu a luat legătura cu vreo persoană care administrează staţia care a explodat, dar a subliniat că cine se va face vinovat va suporta consecinţele.

Distribuie articol
comentezi?!