Controale rutiere la nivel național. Atenție la viteză

Polițiștii îi au în vizor pe șoferii vitezomani și fac în toată țara controale.

Viteza excesivă, dar şi cea neadaptată la condițiile de drum constituie cauze ale producerii accidentelor rutiere, mare parte dintre acestea fiind provocate de șoferii care nu țin cont de condițiile de drum, de mediu sau de trafic și rulează cu o viteză, în limita legală, dar inadecvată.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române se derulează pe drumurile publice din toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Poliţiştii rutieri băcăuani acţionează cu aparatele radar din dotare, pe principalele artere rutiere unde s-a constatat un risc rutier ridicat din cauza vitezei excesive.

Poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru diminuarea riscului rutier.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, chiar dacă se află în localităţi sau în afara lor. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Sursa: IPJ Bacău

Distribuie articol
comentezi?!