Sport

Copii care luptă cu sărăcia pentru performanță

Nu au ce să îmbrace, iar echipamentele sportive se transmit din generaţie în generaţie. DAR, aduc faimă României. Este povestea campionilor la lupte libre, de la Oneşti

Acasă la Nadia Comăneci. De acolo, de unde se naşte gloria. Copii care au învăţat de mici să lupte pentru performanţă. În ring sunt campioni. Acasă, se luptă să supravieţuiască. O realitate cruntă, care i-a făcut mai puternici. Mai ambiţioşi. Astăzi, o veţi cunoaşte pe Daniela. La 12 ani este, deja, vicecampioană naţională la lupte libere. Una dintre micile campione ale României.

Într-o curte săracă, Daniela, o puştoaică de 12 ani, taie lemne. E un altfel de antrenament.

De doi ani, Daniela practică lupte libere. Luptă pe saltea, cum luptă cu sărăcia. Trăieşte într-o casă care ani la rând a folosit drept grajd, echipamentul şi ghetele le-a căpătat de la colegii mai mari, iar părinţii o întreţin pe ea şi pe fratele mai mic din ceea ce câştigă din munca de zilieri. Dulciuri, capătă doar de sărbători. Le-am dus îngheţată şi Iulian, fratele mai mic şi a mâncat o pe nerăsuflate.

Între pereţii de chirpici, Daniela visează. La performanţă. Până şi joaca cu fratele ei e tot un antrenment.

De un an, casa ei e mai mult Clubul Sportiv de la Oneşti. La 30 de kilometri de casă. După orele de şcoală, Daniela se antrenează cel puţin 3 ore, intens, pentru că cea mai mare dorinţă a ei e să ajungă la Olimpiadă.

O pereche de ghete costă cel puţin 60 de euro. O avere pentru familia ei, pe care sărăcia o ţine departe de competiţii. Părinţii nu şi-au văzut niciodată copila în concurs, i-au admirat doar medaliile.

În 2 ani, Daniela a adunat titlul de vicecampioană naţională şi locul I individual, dar şi cu echipa de fete. Daniela e unul dintre cei 14 copii care promit să facă performanţă în sport. Sunt ajutaţi doar de Fundaţia Olimpică Română.

Mâine, la Observator veţi cunoaşte povestea altor trei Campioni. Pentru care banii nu înseamnă lux, ci accesul la performanţă. Copii care aduc faimă României, dar care, fără sprijin se pot pierde.

Sursa si video:  Observator.TV

Vezi și
Sport

Atletism: Băcăuanul Gabriel Bitan, lider european!

Cu rezultatul de 8.14, atletul CSM Onești a devenit performerul continental al sezonului și locul…
Vezi mai mult
Sport

CSM Onești, mai departe, mai repede, mai sus!

Gruparea condusă de Ingrid Istrate a fost protagonista finalelor de la București, în cadrul…
Vezi mai mult
Sport

REZULTATE DEOSEBITE LA UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE CONCURSURI OFICIALE A FEDERATIEI ROMANE DE ATLETISM

Cupa Romaniei- Open Seniori la atletism a avut loc la Bucuresti saptamana trecuta, competitie in…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *