Connect with us

Politic

În criza apei, aleșii oneșteni bat apa în piuă. Pe Budeanu nu-l mai spală nici Dunărea!

Published

on

O nouă ședință extraordinară având ca unic subiect de discuție problema apei s-a terminat în coadă de pește.

Cei 14 consilieri locali care n-au fost prinși în “ofsaid” (a se citi – li s-a terminat prima rundă de concedii sau abia urmează să plece în vacanță ori n-au avut alte treburi mai importante de rezolvat) de această convocare și au onorat invitația primarului au cam bătut apa în piuă. Nu s-a venit cu soluții clare, a fost doar o trecere în revistă a calvarului pe care sunt nevoiți să-l suporte oneștenii, de mai bine de un deceniu.

După 25 de minute de dezbateri non-sens, membrii Comisiei juridice din cadrul Consiliului Local și primarul Nicolae Gnatiuc și-au continuat discuțiile separat, pentru a da o formă finală memoriului întocmit de edilul-șef, care ar urma să ajungă la Președinția României, la Guvern și la Instituția Prefectului.

“Domnul Fântână (n.r. – Corneliu Fântână, administratorul unic al SC Apă Canal SA) este plecat din țară până la 1 august, deci nu se poate vorbi cu dânsul. Iar domnul Budeanu are aceeași abordare pe care a avut-o întotdeauna și cu noi, și cu fostele administrații ale orașului. Dânsul a spus în mai multe rânduri că va preda rețeaua de apă fără nicio pretenție financiară, cu condiția ca noi să preluăm toți angajații de la Apă Canal. Din păcate, dumnealui se angajează într-o discuție, după care uită ceea ce a spus și se sucește la 180 de grade. Sunt interese financiare foarte mari la mijloc”, a concluzionat primarul municipiului Onești.

sursa UNUpeTrotus

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politic

CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier: Preşedintele trebuie să facă o nouă nominalizare

Published

on

By

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că sdeemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa: News.ro

Continue Reading

Politic

Nicolae Gnatiuc, reales președinte al PSD Onești

Published

on

By

Conferința organizației municipale a PSD Onești l-a reales președinte, cu unanimitate de voturi, pe actualul primar al municipiului, Nicolae Gnatiuc. Au fost desemnați și vicepreședinții și membrii Biroului acestei organizații politice.

La conferință au fost prezenți președintele organizației județene, europarlamentarul Dragoș Benea, senatorul Miron Smarandache și deputatul Lucian Șova și președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu. Au fost invitați și au participat și fostul prefect de Bacău, Valentin Ivancea, și avocatul Gelu Panfil – independent politic.

Conferința organizației municipale (care are aproape 700 de membri) a aprobat Raportul asupra activității desfășurate până acum. În conferință a fost prezentat și practic lansat oficial și proiectul Autostrăzii Bacău-Onești-Brașov (A13), întocmit și promovat de PSD Bacău, despre care a vorbit Dragoș Benea.

Conferința municipalei PSD a fost și un nou prilej a sublinia realizările acestui partid în județul Bacău și perspectivele activității sale în următoarea perioadă. De la tribuna conferinței au luat cuvântul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu, fostul primar Nicolae Lemnaru, Lucian Șova și Sorin Brașoveanu.

La final s-a procedat la alegerea noilor organe de conducere, care au primit votul unanim al participanților.

Sursa: Desteptarea

Continue Reading

Politic

Dragoș Benea: “Județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”

Published

on

By

Conform datelor publicate de INS, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național, cu o creștere de 6,6 la sută din PIB per capita în 2009.

“Este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor mari realizate în ultimii 3 ani”, susține europarlamentarul Dragoș Benea.

„«Reaua» guvernare a PSD a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aproximativ 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale. Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural – toate se văd în creșterea economică evidențiată de INS. Ea nu a apărut din nimic. Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS” afirmă Dragoș Benea. Citește continuarea pe Deșteptarea

Sursa: Deșteptarea

Continue Reading

Trending