Cum arată meniurile bolnavilor la Spitalul din Onești

Într-o postare, pe pagina de socializare a spitalului din Onești, sunt prezentate meniurile, pe care le primesc bolnavii internați. După cum este precizat, se pare că după ce meniurile au fost personalizate în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici, acestea au fost diversificate ținând cont și de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

OMS recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest număr putând crește pănă la 10 porții/zi (7 de legume și 3 de fructe).
Ministerul Sănătății are, de altfel, în curs de elaborare un ghid de bune practici privind hrana bolnavilor din spitale ce ar putea intra în vigoare peste câteva luni.
”Ca urmare, în meniul pacienților noștri am inclus și o cantitate corespunzătoare de legume.
Acestea sunt importante pentru sănătatea umană, iar consumul adecvat poate ajuta organismul în prevenirea apariției unor boli cronice precum: diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, dar și în ameliorarea factorilor de risc legați de aceste boli.
Mai mult, dacă jumătate din ceea ce mâncăm este reprezentat de legume, putem reduce din caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari și fără a cântari fiecare lingură de mâncare, astfel că vom preveni apariția problemelor legate de greutate.
Încurajăm pacienții să consume legumele!”, este precizat în mesajul de pe Facebook.
Postarea este însoțită și de fotografii cu meniurile.
Distribuie articol
comentezi?!