Social

De ce rezervorul din inox este mai util pentru depozitarea lichidelor?

Pe scurt, rezervoare inox cunosc un succes fulgurant în rândul vitcultorilor și nu numai. Rezervorul din inox face parte din acele confectii metalice necesare în industria alimentară.

Inoxul reprezintă un aliaj dintre fier și carbon, este compus din minim 10,5% crom și este extrem de rezistent la coroziune. Inoxul este un material rezistent și la biocide. Motiv pentru care celor care trebuie să depoziteze cantități mare de apă sau alte lichide li se recomandă rezervoarele din inox în detrimentul celor concepute din alte materiale.

Rezervoarele din inox sunt rezistente la căldură, nu sunt afectate în niciun fel de expunerea la unele radiații dăunătoare. Nu există riscul de apariție a ruginii sau de crăpare din cauza unor temperaturi scăzute. Și în privința costurilor  rezervoarele din inox sunt cele mai recomandate deoarece au o durata de viață incredibil de lungă.

Prezintă o rezistență sporită la impact, la coroziune și la foc. În plus, nu necesită niciun fel de întreținere riguroasă și se pot realiza din finisaje speciale cu scopul de a le spori rezistența la rugină. Deoarece un rezervor din inox este rezistent și robust dar și mai dur, acesta din urmă poate fi manipulat fără probleme fără să se provoace daune.

Drept urmare, un rezervor realizat din inox este ideal pentru a stoca aproape orice tip de lichide, alcoolice sau nealcoolice, inclusiv a uleiurilor alimentare. Nu are niciun fel de impact asupra gustului vinului sau altor lichide care sunt destinate alimentatiei. Este dotat de obicei cu un capac flotant sau cu un robinet de golire din oțel inoxidabil.

Rezervoarele din inox au capacități diferite de stocare și sunt prevăzute cu suporturi, țevi de descărcare parțială, țevi de descărcare totală, un indicator de nivel și un capac de inspecție. Există și variante open top (adică fără un capac superior), pot fi prevăzute cu un capac de scurgere sau cu o valvă de descărcare totală.

De obicei, un rezervor din inox este dezvoltat în așa fel încât să fie cât mai atractiv pentru clienți, și să fie potrivit din punct de vedere estetic pentru fiecare industrie în parte.

Vezi și
Social

Cum să alegi furnizorul de materiale și echipamente de sablare

Sablarea asigură pregătirea suprafețelor pentru tratamente ulterioare, fiind în esență o…
Vezi mai mult
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *