Economie

Depozitul ecologic de deseuri Onesti mai are de asteptat

Din cauza unor modificari ce au aparut pe parcursul implementarii proiectului “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau” a fost necesar un nou vot in Consiliul Local Onesti referitor la acest subiect. De fapt, a fost vorba doar de o formalitate dat fiind ca proiectul este administrat de Consiliul Judetean. Totusi, pentru municipiul Onesti implementarea acestui proiect este importanta atat pentru ca astfel se indeplinesc standardele europene de mediu in ce priveste colectarea deseurilor cat si din punct de vedere social. In cadrul acestui proiect municipiul Onesti este beneficiarul Statiei de sortare si transfer a deseurilor, care a fost deja construita. “Proiectul apartine Consiliului Judetean dar principalii beneficiari suntem noi, onestenii”,  ne-a declarat primarul Laurentiu Neghina. “Putem vorbi de o multipla importanta a acestui proiect, de natura economica, de mediu dar si sociala pentru ca vor fi angajate cateva zeci de persoane din Onesti”, sustine primarul Neghina.

Una din principalele modificari aparute se refera la rearondarea orasului Slanic Moldova din zona 4 Comanesti la zona 3 Onesti. Aceasta modificare a aparut in urma deciziei adminstratiei locale Slanic Moldova de a iesi din proiectul “Eco Valea Muntelui-Sistem de colectare selectiva si reciclare prin Statia de transfer de la Comanesti”.

Pentru Statia de sortare si transfer a deseurilor de la Onesti s-au aprobat si o serie de investitii  finantate de catre Consiliul Judetean Bacau, institutie care urmeaza sa demareze procedurile de licitatie. Printre lucrarile aprobate se afla si inchiderea depozitelor neconforme de la  Onesti, Moinesti, Comanesti, Darmanesti, Tg Ocna si Buhusi. De asemenea,  vor fi achizitionate echipamente pentru colectarea deseurilor reziduale, reciclabile si biodegradabile. Proiectul, la intreg nivelul judetului Bacau, se realizeaza in baza unui proiect de finantare senmnat inca din 2011 cu Ministerul Mediului si Padurilor.

C.B.

http://monitoruldetrotus.ro/depozitul-ecologic-de-deseuri-onesti-mai-are-de-asteptat/

Vezi și
Economie

Chimcomplex vrea sa faca un dezinfectant contra COVID-19

Compania Chimcomplex, care produce substanțe cu concentrații foarte puternice, industriale, pe…
Vezi mai mult
EconomieSTIRI SI NOUTATI

Restanțe bancare mari în Bacău

Anul bancar 2020 al băcăuanilor a început cu o creștere, deși moderată, a restanțelor la…
Vezi mai mult
EconomieSTIRI SI NOUTATI

Amenzi de peste 200.000 lei, pentru muncă ”la negru”

Nu mai puțin de 15 la sută dintre angajatorii verificați, în ianuarie, în ceea ce privește…
Vezi mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *