Home STIRI SI NOUTATI Politic Deputatul Valerian Vreme invită cadrele didactice să se înscrie la concursurile pentru directori

Deputatul Valerian Vreme invită cadrele didactice să se înscrie la concursurile pentru directori

0
127

Partidul Mișcarea Populară a criticat din nou schimbările politice din învățământ și faptul că anul școlar începe fără manuale și cu multe școli neautorizate de ISU.


Deputatul Valerian Vreme a vorbit duminică, într-o conferință de presă, despre marile probleme ce grevează începutul de an școlar, în județul Bacău. Președintele PMP Bacău a criticat în primul rând „schimbările de directori făcute discreționar de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, pe criterii politice”, dar și lipsa de reacție a celorlalte partide din Opoziție.

„Pepiniere de directori”

În acest context, deputatul a mai sesizat absența prefectului județului Bacău, mai ales că Prefecturii i-au fost adresat interpelări și memorii, pe tema politizării învățământului. Partidul Mișcarea Populară a sesizat unele anomalii în numirile de directori, ce au consacrat Sascutul și Târgu Ocna drept „pepiniere de directori” pentru Bacău și, respectiv, Onești.

Totuși, a mai spus Vreme, există și o veste bună, ministrul Educației și-a trimis, la solicitarea liderului PMP Bacău, Corpul de Control la ISJ Bacău, iar rezultatele inspecției ar putea fi anunțate săptămâna viitoare.

Rezolvarea situației va veni pe 12 octombrie, când sunt anunțate concursuri pentru posutrile de directori. Deputatul Valerian Vreme s-a arătat convins că acestea vor fi corecte și a făcut un apel către cadrele didactice care consideră că au un cuvânt de spus să se înscrie în concursuri.

O altă problemă mai greu de rezolvat este a celor peste 120 de școli din județul Bacău, practic una din cinci, ce nu au autorizații de funcționare, fapt pentru care, conform PMP, responsabilă este guvernarea PSD din ultimii 12 ani.

Anul școlar va începe, din nou, fără manuale școlare, o mai veche problemă a învățământului românesc. Partea bună este că elevii vor fi nevoiți să învețe de pe internet, a ironizat situația deputatul Valerian Vreme.

Partidul Mișcarea Populară deja strânge semnături

Partidul Mișcarea Populară deja a început strângerea de semnături pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie 2016. Deputatul Valerian Vreme a precizat că deja există 20 de cereri de candidaturi, care vor fi trimise pentru triere, la București. Până acum, s-au adunat deja câteva mii de semnături, la nivelul celor 60 de organizații din județ, pe care le are Partidul Mișcarea Populară Bacău.

Sursa ZDBC.ro

vezi mai multe articole
Load More In Politic

vezi si...

Instanța lasă Oneștiul fără viceprimar. Laura Abageru a fost condamnata pentru că ar fi primit mită… trei cutii cu bomboane

Prin pronunțarea, la 19 iunie 2019, a sentinței definitive în dosarul în care a fost cerce…