Din cauza unui coș de fum stricat, a luat foc anexa unei case din Viișoara, Târgu Trotuș

În cursul nopții de sâmbătă, 21 ianuarie, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, anunța producerea unui incendiu la o anexă în satul Viișoara, comuna Târgu Trotuș.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat următoarele mijloace de intervenție: două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp, fiind lichidat de pompierii militari în limitele găsite.

Din cercetările efecutate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul de fum deteriorat.

În minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, pompierii băcăuani au răspuns unui număr de 70 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, salvatorii din cadrul detașamentelor de pompieri din județ au intervenit în 49 de cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgență, în cinci misiuni pentru asistența persoanelor, au lichidat zece incendii și au gestionat alte șase intervenții în sprijinul comunităților.

Pompierii băcăuani trag din nou un semnal de alarmă și solicită cetățenilor să respecte o serie de măsuri minime în ceea ce privește exploatarea mijloacelor de încălzire. Pentru a preîntâmpina producerea unor tragedii, vă aducem la cunoștință următorele aspecte:

• Se interzice amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;

• Se interzice utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;

• Se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

De asemenea, în intervalul de referință, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au desfășurat controale la patru obiective din județ. În urma acțiunilor de control, au fost constatate șapte deficiențe, sancționate contravențional astfel: cinci avertismente și două amenzi în cuantum de 3000 de lei. Sancțiunile sunt prevăzute de Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Printre neregulile constatate se numără: exploatarea cu deficiențe a instalațiilor electrice aferente consumatorilor cu rol în asigurarea cerinței esențiale „securitate la incendiu” și exploatarea cu deficiențe a căilor de evacuare.

Pompierii militari băcăuani rămân la datorie 24/24, pregătiți în permanență să intervină în sprijinul cetățenilor. Vă solicităm să anunțați orice eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112!

Comunicat /ISUJ Bacău, foto ilustrativ

Distribuie articol
comentezi?!