Disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi studiată de toți elevii de clasa a XI-a, începând cu acest an școlar

Începând din anul școlar 2023-2024, toți elevii de clasa a XI-a vor studia disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”, aceasta devenind obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021. Astfel, în luna martie a acestui an, planurile-cadru pentru liceu au fost modificate, disciplinei fiindu-i alocată o oră pe săptămână.

Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice, care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu, conform Deșteptarea.ro.

Programa cuprinde teme care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie.

Distribuie articol
comentezi?!