Doi deținuți au avadat, au furat câteva bunuri, apoi s-au întors singuri înapoi la închisoare

691 vizualizări
dureaza 2 minut sa citesti

Doi bărbați încarcerați în Penitenciarul Bacău au reușit să înșele vigilența agentului care îi supraveghea și după ce s-au văzut liberi, au furat bunuri din prima mașină care le-a ieșit în cale, pe care le-au ascuns într-o magazie chiar din incinta punctului de lucru unde își executau pedeapsa.

Curtea de Apel Bacău i-a condamnat definitiv în 18 mai pe M.R.  și G.A.U la câte la 4 luni de închisoare pentru evadare, la care s-au adăugat 557 de zile închisoare în cazul primului și 263 de zile de închisoare în cazul celui de-al doilea, resturi de pedeapsă pe care le mai aveau de executat la data comiterii faptei.

Cei doi, care erau deținuți în Penitenciarul Bacău, sunt protagoniștii unei evadări de tot râsul în octombrie 2018 de la un punct de lucru al unității de detenție, unde își executau pedepsele în regim deschis, precizează Adevărul.ro.

Cei doi bărbați au luat hotărârea de a părăsi incinta punctului de lucru al penitenciarului și de a se deplasa la sediul unei firme din Bacău, situat în vecinătate, cu scopul de a sustrage bunuri.

Deținuții au ascuns bunurile furate într-o magazie din incinta punctului de lucru al penitenciarului și nu au spus o vorbă nimănui, în speranța că vor scăpa nepedepsiți.

Nu a fost să fie, pentru la scurt timp de la comiterea furtului, directorul tehnic al firmei din Bacău căruia îi aparțineau bunurile furate a luat legătura cu un agent de la Penitenciarul Bacău, cu care se cunoaștea personal, căruia i-a arătat înregistrările video de pe camerele de supraveghere ale societăţii sale.

Ulterior, cu ocazia unei percheziții interne efectuate de către agenții Penitenciarului Bacău, au fost descoperite cele două bunuri sustrase din mașina păgubitului, acestea fiindu-i restituite.

Distribuie articol
comentezi?!