STIRI SI NOUTATI

Donație importantă primită de secția ATI a Spitalului din Onești

Secția ATI din cadrul Spitalului ”Sfântul Ierarh Doctor Luca” Onești a primit pe data de 17.07.2020, prin donație din partea Organizației Crucea Roșie Română – Filiala Bacău, un sistem de ventilație AEONMED VG 70, cu o valoare de 88.606 lei.


Dispozitivul medical este portabil și este destinat ventilării mecanice a sugarilor, copiilor și adulților. Aparatul combină avantajele unui ventilator flexibil non-invaziv cu cele al unui ventilator invaziv. Dispozitivul are o funcționalitate completă și un design prietenos. Turbina internă a VG70 asigură presiunea necesară a aerului cu un nivel sonor scăzut, și, împreună cu bateriile sale interne, este pregătit pe deplin pentru utilizare mobilă, în cazul urgențelor din afara secției spitalicești.

Echipamentul donat de către Crucea Roșie Română – Filiala Bacău completează tehnica medicală utilizată în lupta pentru combaterea noului coronavirus, Spitalul Municipal din Onești fiind la această dată un centru suport COVID-19 cu resurse umane bine instruite și cu dotări specifice de ultimă generație.

„Le adresez și pe această cale celor de la Crucea Roșie cele mai sincere mulțumiri pentru că ne sunt alături în această luptă, încă de la începutul pandemiei! Prin numeroasele donații și acțiuni de caritate făcute în Onești, voluntarii acestei organizații au alinat suferințele a sute de oameni, dovedind că ne sunt parteneri de încredere solidari cu nevoile comunității noastre!”, a declarat Nicolae Gnatiuc, Primarul Municipiului Onesti.

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Petrecăreţi sancţionaţi de poliţişti

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Începe înscrierea copiilor la școală

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *