National

Dragoș Benea invită băcăuanii să susțină Autostrada A 13

Rivalitatea istorică dintre Bacău și Iași începe să cunoască noi forme, după ce liderul Asociației “Împreună pentru A8”, Cătălin Urțoi, și-a lansat propriul partid iar europarlamentarul Dragoș Benea, care militează pentru Autostrada A 13 Brașov – Bacău – Iași, l-a atacat într-o postare pe Facebook, acuzându-l că a profitat de subiectul autostrăzii pentru a câștiga notorietate politică.

“Vorbiți de peste 10 ani de autostradă, dar ați sfârșit prin a vă face un partid. Pe care tocmai l-ați lansat. Un partid, nu o autostradă! Asta pentru că vorbăria despre autostradă a fost doar un pretext pe drumul parvenirii dvs. politice. Farsa și impostura trebuiau să iasă, la un moment dat, la iveală. Astfel, ați ajuns consilier de ministru PNL și făcător de partid”, scrie Dragoș Benea. Europarlamentarul spune că autostrăzile nu se fac cu sloganuri sau lozinci, ci cu studii de fezabilitate, proiecte tehnice, licitații și execuția lucrărilor.

“Asta am făcut noi cu autostrada Bacău – Brașov (A13). Știți când? Chiar atunci când dvs. și alții ca dvs, alături de câțiva aroganți lustruiți de la PNL, jubilați și vă făceați poze electorale cu „Autostrada Unirii” devenită lege în decembrie 2018, de Centenar. Cu pozele veți rămâne, pentru că nimeni, niciodată nu va finanța din bani europeni distrugerea mediului înconjurător”, mai spune europarlamentarul băcăuan.

Dragoș Benea explică faptul că autostrada Tg. Mureș – Iași (A8) se suprapune cu peste 51.000 de hectare de parcuri naționale și rezervații, adică 55% impact de mediu. Cu alte cuvinte, parcurile, rezervațiile și ariile naturale protejate, cu flora și fauna aferente, reprezintă mai mult de jumătate din lungimea totală a A8.

“Vă întrebați, într-o postare recentă, unde-s ieșenii și europarlamentarii de Iași care să susțină A8, concluzionând că Bacăul are un astfel de «exemplar», în persoana subsemnatului, care «s-a apucat de treabă». Greșiți! De treabă, noi cei de la PSD Bacău, ne-am apucat încă din 2018, când ministrul Transporturilor Lucian Șova a solicitat o analiză multicriterială independentă privitoare la coridoarele de conectare a Moldovei cu Transilvania. Analiza a fost făcută de BEI – PASSA și agreată de JASPERS, consultantul oficial al Comisiei Europene. Și, ce să vedeți!? Cifrele vorbesc de la sine. Nu lozincile, nu sloganurile”.

Sursa: Desteptarea

Vezi și
National

OUG privind amânarea ratelor a fost publicată în Monitor. Până când pot fi depuse cererile și în ce condiții

Ordonanța de Urgență adoptată luni de executiv, care prevede posibilitatea amânării ratelor la…
Vezi mai mult
National

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic

Certificatele de Situație de Urgență nu mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic…
Vezi mai mult
National

Scenariul 4 al crizei COVID-19. Zeci de spitale din țară, desemnate să trateze pacienții cu coronavirus care au și alte boli

Ministerul Sănătății a emis un ordin de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *