Home STIRI SI NOUTATI Drumul de 800 de metri de la Salina Târgu Ocna nu este asfaltat de patru ani, deși există fonduri

Drumul de 800 de metri de la Salina Târgu Ocna nu este asfaltat de patru ani, deși există fonduri

0
417

Un drum de doar 800 de metri, care duce spre un obiectiv turistic foarte important din județul Bacău, nu este asfaltat de patru ani, deși există un contract de finanțare. Este vorba de drumul care duce la Salina Târgu Ocna. Turiștii care vor să viziteze Salina, și nu sunt puțini, aproximativ 260.000 pe an, sunt nevoiți să meargă pe un drum aflat într-o stare jalnică și plin de gropi.

Zilele trecute, după ce a vizitat șantierul deschis pentru reabilitarea podului peste râul Trotuș,  Vasile Daniel Suciu, viceprim-ministrul al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de președintele Consiliului Județean Bacău și parlamentari din județ, au mers pentru a vedea starea jalnică a drumului de la Salina Târgu-Ocna. 

Senatorul Dragoș Benea a propus să se rezilieze contractul de finanțare între UAT Târgu Ocna și Ministerul Dezvoltării și drumul să fie transferat către Consiliul Județean, pentru a putea fi reabilitat.

”Deși există un contract de finanțare de patru ani, drumul care duce la Salina Târgu Ocna, un obiectiv turistic foarte important pentru județul Bacău, nu a fost nici până acum reabilitat. Am vrea să trimiteți Corpul de Control pentru a vedea de ce acest contract tergiversează în a se implementa. Dacă există motive legale și rezonabile să se rezilieze contractul între UAT Târgu Ocna și Ministerul Dezvoltării, astfel încât să transferăm acest drum la Consiliul Județean pentru a putea fi reabilitat în acest an”, a declarat senatorul Dragoș Benea.

Vasile Daniel Suciu, viceprim-ministrul al Ministerului Dezvoltării a fost indignat de faptul că, deși există finanțare de patru ani, nici până acum un drum de 800 de metri, foarte important pentru turismul din zonă, nu a putut fi reabilitat. 

”Mi se pare incredibil ca o primărie să primească finanțare pentru un obiectiv atât de important și de atâta amar de vreme să nu îl ducă la bun sfârșit. Așadar, săptămâna viitoare voi da dispoziție Corpului de Control să vină aici, să ia totul, hârtie cu hârtie, contract, achiziție, materiale, tot ce este nevoie, pentru că îmi doresc să nu ne mai batem joc de oameni. Vina aparține, exclusiv, din punctul meu de vedere, autorității locale”, a fost declarația lui Vasile Daniel Suciu.

Sursă foto: ziare.com

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…