Educatie

DUBLĂ SĂRBĂTOARE PENTRU COLEGIUL “DIMITRIE CANTEMIR” DIN ONEȘTI

Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ Oneşti a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare, jumătate de veac de excelenţă în educaţie. Evenimentul a cuprins o multitudine de activităţi, fiind unul de amploare.

Deschiderea festivităţilor s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Oneşti, unde au participat consilierul personal al premierului pe probleme de etică, Cristian Păduraru – fost elev al colegiului oneştean -, primul director al liceului deschis în 1963, prima şefă de promoţie, foşti profesori şi elevi încărcaţi de emoţia revederii, precum şi parlamentari, oficialităţi judeţene, locale şi reprezentanţii instituţiilor din municipiul Oneşti.

Colegiul „Dimitrie Cantemir“ a avut parte de o dublă sărbătoare deoarece, în acest context festiv, au fost inaugurate cele două corpuri de clădire reabilitate din fonduri europene, care au fost dotate corespunzător pentru activitatea didactică performantă. Elevii cantemireni aşteaptă cu nerăbdare să beneficieze de acestea, fiind obligaţi să respecte şi să promoveze numele colegiului oneştean.

Cei mai mici şi mai activi dintre elevi, de la clasele a V-a și a VI-a, au fost încântaţi de plantarea în curtea instituţiei de învăţământ a unui stejar și de îngroparea unei urne intitulată „Capsula timpului“, în care cu toţii au pus mesaje care vor fi citite la împlinirea centenarului. Evenimentele au fost încheiate de concursul de Miss și Mister Boboc.

Adina PELIN

http://www.ziaruldebacau.ro/2013/11/03/dubla-sarbatoare-pentru-colegiul-dimitrie-cantemir-din-onesti.html

Vezi și
EducatieSTIRI SI NOUTATI

Ministerul Educaţiei: Disciplinele Istorie şi Geografie nu se desfiinţează sau comasează

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) precizează luni că disciplinele Istorie şi Geografie…
Vezi mai mult
EducatieSTIRI SI NOUTATI

Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la început de aprilie

Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-început de aprilie…
Vezi mai mult
Educatie

CHIMCOMPLEX SA continua investitiile in viitorul copiilor din Onesti

Colaborarea dintre Chimcomplex SA si Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Onești consta in…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *