Home STIRI SI NOUTATI Educatie Elevii s-au întors la ore. A început semestrul al doilea

Elevii s-au întors la ore. A început semestrul al doilea

0
109

După o săptămână de vacanță, elevii și copiii de grădiniță s-au întors la ore, în cel de-al doilea semestru. Următoarea vacanță va fi înaintea sărbătorilor pascale, în perioada 20 aprilie-5 mai, urmată apoi de vacanța de vară, între 15 iunie -15 septembrie.

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a, vor termina cursurile în data de 8 iunie, iar pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai.  Anul școlar 2019-2020 s-ar putea să arate diferit, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că ar dori vacanțe mai puține și mai scurte pentru elevi.

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale 2019 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2018-2019 începe cu probă scrisă la limba şi literatura română, care va avea loc în data de 18 iunie 2019.  Proba scrisă la matematică se va desfășura în 20 iunie, iar ultima probă, la limba și literatura maternă, în 21 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în 25 iunie. Examenul se va încheia în data de 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – va avea loc luni, 1 iulie.

Proba la Limba si literatura maternă –  este programată marți, 2 iulie, iar  proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării –  – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Sursă foto: a1.ro

 

 

vezi mai multe articole
Load More In Educatie

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…