Home STIRI SI NOUTATI Social Eveniment religios la Onesti

Eveniment religios la Onesti

0
141

Municipiul Onesti se pregateste pentru un eveniment religios deosebit: celebrarea trecerii a 29 de ani de la beatificarea, la 30 octombrie 1983, a Fericitului Ieremia, festivitate care a avut loc la Roma in prezenta Papei Ioan Paul al II-lea.

Aceasta celebrare va fi gazduita de Sanctuarul Diecezan „Fericitul Ieremia” si este prefatata de mai multe momente religioase.

„Celebrarea va avea un caracter cu totul deosebit si solemn in acest an, deoarece avem bucuria de a primi Relicvele Fericitilor nostri, Ieremia, Anton Durcovici si Vladimir Ghika”
Padre Ubaldo Oliviero, Rectorul Sanctuarului Diecezan „Fericitul Ieremia” din Onesti

Cu aceasta ocazie, in zilele de 29 si 30 octombrie, dupa o primire solemna, in cripta sanctuarului onestean vor fi asezate Relicvele celor trei Fericiti.

Joi, 30 octombrie, de la ora 10.30, la Catedrala Catolica din Onesti, va avea loc Procesiunea cu Relicvele Fericitilor si va fi celebrata Sfânta Liturghie Solemna, prezidata de Monseniorul Petru Gherghel, Episcop al Diecezei de Iasi si IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti.

Tot joi, de la ora 18.30, la Sanctuarul Diecezan „Fericitul Ieremia” va fi savârsita Sfânta Liturghie de multumire, care va fi prezidata de Custodele Fratilor Minori Capucini din România, preotul Lucian Iosif Dumea. La celebrarea religioasa de la Onesti sunt asteptati numerosi credinciosi din judetul Bacau, din multe zone ale tarii (unde activeaza calugari capucini), dar si din strainatate.

Desteptarea.ro

vezi mai multe articole
Load More In Social

vezi si...

Al doilea focar de Pestă Porcină Africană la Onesti

  …