Social

EXCLUSIV: Autoritățile oneștene au pierdut la apel procesul cu SC Apă Canal SA, privind evacuarea rețelei de apă și canalizare a orașului! 30 de milioane de euro se duc pe Apa Sâmbetei!

Cetățenii municipiului Onești nu mai au aproape nicio șansă să beneficieze de servicii de apă și canalizare de calitate, în ciuda eforturilor depuse de Primăria Onești și de Consiliul Local Onești de a prelua rețeaua de apă și canalizare a orașului, aflată în administrarea SC Apă Canal SA.

Tribunalul Bacău a respins, luni 12 septembrie, apelul făcut de Primăria Onești și de Consiliul Local Onești împotriva deciziei Judecătoriei Onești, care stabilise că SC Apă Canal SA nu poate fi evacuată de pe aceste rețele.

Aceasta a fost ultima cale de atac pe care au avut-o Primăria Onești și Consiliul Local Onești împotriva deciziei Judecătoriei Onești, iar în aceste condiții devine tot mai clar că nu se vor mai putea accesa fondurile europene (30 de milioane de euro) necesare modernizării rețelei de apă și canalizare a orașului.

“Este o decizie dureroasă, dar la cum au evoluat lucrurile până acum, și aici mă refer în primul rând la tergiversarea nepermis de mult a proceselor cu Apă Canal, mă așteptam oarecum la acest deznodământ”, ne-a declarat un președinte de asociație, cu studii juridice.

Ca să poată să beneficieze de aceste fonduri, UAT Onești ar trebui să se înscrie în Asociația de Dezvoltare Intercomunitare Bacău (ADIB). Numai că acest lucru nu este posibil, cât timp dreptul de exploatare a rețelei de apă și canalizare a orașului îi revine unei societăți private, în speță SC Apă Canal SA.

Tribunalul Bacău a judecat speța luni, ieri s-a pronunțat asupra acesteia, iar în cursul zilei de azi urmează să afișeze decizia luată. Nici un reprezentant al administrației publice oneștene nu a putut fi contactat pentru a comenta această decizie.

Sursa UNUpeTrotus

Vezi și
Social

NEWS ALERT - Trafic oprit in Oituz, judetul Bacau din cauza zapezii si a copacilor cazuri pe carosabil

Iarna in toata regula in zona Oituz, din judetul Bacau. Traficul este oprit la aceasta ora, intrucat…
Vezi mai mult
Social

Implementeaza Campanii PPC eficiente în România

Marketingul online a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani, de aceea multe firme caută…
Vezi mai mult
Social

Unde găsești cele mai bune centrale pe peleți

În primul rând, peleții ca și combustibil solid reprezintă o opțiune mult avantajoasă din…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *