De pe 24 ianuarie, făina făcută din greieri de casă este autorizată pe teritoriul Uniunii Europene. Procesul a început în 2019, atunci când o companie din Vietnam a cerut autorizarea acestui produs pentru consumul alimentar.
Practic, greierii de casă sunt crescuţi în ferme, lăsaţi 24 de ore fără mâncare iar apoi, după ce şi-au golit intestinele, sunt sacrificaţi prin îngheţare. Sunt apoi spălaţi, degresaţi şi măcinaţi, iar rezultatul este o substanţă asemănătoare cu făina. Uniunea Europeană cere ca produsele care vor conţine această substanţă să fie clar etichetate, mai ales că făina din greieri este asociată cu riscul crescut de şoc anafilactic la persoanele alergice.
Făina de greieri a fost aprobată ca aliment de Uniunea Europeană. Ingredientul va fi regăsit în aluaturi, dar şi în supe sau sosuri. Făina de greieri nu va lipsi nici din carne, acolo unde reţeta o cere.
Făina de greieri are un preț ridicat și nu este pentru orice buzunar. Un kilogram de făină de greieri costă nu mai puțin de 962 de lei, iar 100 de grame 96 de lei, conform unui site specializat, care comercializează acest aliment, precizează observatornews.ro