Finanțiștii sunt în pragul grevei generale

Salariații Administrației Naționale a Finanțelor Publice, dintre care fac parte și cei ai  Administrației Județene Bacău a Finanțelor Publice și membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe – Sed Lex au protestat, spontan, și miercuri, 30 august.

„Formele de protest – ne transmite liderul național al Sed Lex, Vasile Marica – pot degenera, în următoarea perioadă, deoarece colegii noștri nu pot accepta că Guvernul nu înțelege să corecteze o inechitate socială salarială și solicită un act normativ în această speță”. Astfel, o grevă generală și blocarea sistemului financiar sunt foarte aproape, notează Deșteptarea.ro.

Finanțiștii susțin în continuare revendicări de natură economică, profesională și socială: modernizarea sistemului fiscal, considerat de importanță strategică pentru România, salariu egal la muncă egală, păstrarea locurilor de muncă, introducerea în noua lege a salarizării a familiilor ocupaționale „finanțe” și modernizarea sistemului de recrutare, avansare, pregătire profesională, protecție și sprijin printr-un Statut al finanțistului.

Distribuie articol
comentezi?!