Firma unei absolvente de Psihologie, paravan pentru videochat. În 3 ani a obținut peste 390.000 de lei din facilitarea videochat-ului

O femeie din Bacău și-a folosit ani de zile societatea pe care o administra ca să faciliteze mai multor tinere activități de videochat, obținând astfel sume consistente de bani pentru care nu a plătit taxe.

Tribunalul Bacău a condamnat-o în 30 mai pe A.F., o absolventă de Psihologie, la o amendă penală de 2.025 de lei pentru evaziune fiscală.

Decizia instanței nu este definitivă, notează adevărul.ro.

Anchetatorii au stabilit că femeia și-a folosit firma pe care o administrează în Bacău drept paravan pentru o afacere ilegală de videochat.

În perioada ianuarie 2016-septembrie 2019, A.F. a obținut 391.083 dei lei din facilitarea videochat-ului sau chiar punerea la dispoziție a sediului firmei pentru mai multe tinere, care făceau videochat contra unor sume consistente de bani. Pentru suma amintită, femeia ar fi trebuit să plătească taxe de 39.108 lei.

„La data de 07.02.2018 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a înregistrat sub nr. …/P/2018 sesizarea din oficiu a organului de cercetare penală din cadrul IPJ Bacău  cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prevăzută de articolul 9, alineatul 1, litera b din Legea nr. 241/2005, constând în aceea că SC … SRL BACAU a desfășurat activități de tip videochat la sediul social situat în … , prin intermediul unor persoane de sex feminin care nu au avut încheiate contracte de muncă, iar veniturile obținute nu au fost înregistrate în evidența contabilă a societății”, se menționează în rechizitoriu.

Potrivit anchetatorilor, fiind audiată ca inculpat pe 30.03.2022, femeia a recunoscut că a desfășurat activitate de videochat și a încasat în conturile personale suma de 232.942,21 lei și 5.502,22 euro de la societăți din exteriorul țării, conturile fiind create de fostul său soț.

Băcăuancei i s-a pus inițial sechestru pe un apartament de 60 de metri pătrați pe care îl deține în Bacău, dar a plătit banii datorați statului, iar măsura asiguratorie a fost ridicată de instanță.

Ca să scape de închisoare, administratora firmei din Bacău a încheiat un acord cu procurorii, prin care și-a recunoscut vinovăția.

Distribuie articol
comentezi?!