Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA. El este cercetat într-un dosar privind achiziții din pandemie

Victor Piţurcă, fost selecţioner al echipei naţionale, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Alături de el a fost reţinut şi şeful Romarm, Gabriel Ţuţu.

Potrivit gândul.ro, Victor Piţurcă ar fi vizat într-un dosar privind achiziţii în pandemie. Mai exact, ar fi vorba despre livrarea de măşti neconforme către unităţi medicale din subordinea MApN.

Fostul selecţioner şi şeful Romarm ar putea fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, dacă procurorii vor considera că se impune luarea acestei măsuri.

Victor Piţurcă, fost fotbalist internaţional, câştigător al Cupei Campionilor Europeni, s-a născut la 8 mai 1956, în localitatea Orodel, judeţul Dolj.A început să joace fotbal la juniorii Universităţii Craiova, unde a evoluat până la 18 ani, când s-a transferat la Pandurii Târgu Jiu, apoi la FC Olt, de unde a făcut „saltul” spre marea performanţă, ajungând la Steaua Bucureşti, la 27 de ani.Atacant central cu vocaţie de golgheter, devine unul dintre cei mai importanţi jucători, fiind titular în cea mai fastă perioadă a Stelei.

Potrivit site-ului www.steauafc.com, în cei şase ani petrecuţi la formaţia roş-albastră a câştigat cinci titluri de campion (1985, 1986, 1987, 1988, 1989), trei Cupe ale României (1985, 1987, 1989), Cupa Campionilor (1986) şi Supercupa Europei (1987). A fost golgheterul diviziei A în 1988, cu 34 de goluri marcate şi principalul marcator, cinci reuşite, în anul cuceririi Cupei Campionilor Europeni (1986).

A jucat de 301 ori în prima divizie, înscriind de 165 de ori, şi de 13 ori în echipa naţională, pentru care a înscris şase goluri

Distribuie articol
comentezi?!