FOTO: A crescut bilanțul: 45 de case afectate de inundații la Palanca. Pompierii si jandarmii, din nou, la datorie

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Bacău, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină, începând cu ziua de ieri, 05 Iulie a.c., în sat Ciugheș, comuna Palanca, unde, ca urmare a precipitațiilor abundente, au fost semnalate 𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢, 𝐜𝐮𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐨𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐢𝐮𝐠𝐡𝐞𝐬̦, 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐚.
În urma recunoașterii, s-a constatat faptul că, 𝟒𝟓 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐧𝐞𝐱𝐞 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞, după ce, o rupere de nori care a generat căderea unor cantități semnificative de precipitații, a avut ca rezultat ieșirea din matcă a pâraielor Cesăreni și Paliștăneni.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea unei singure persoane, o femeie în vârstă de 76 de ani.
În prima zi s-a acționat pentru 𝐝𝐞𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫, 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐩𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐮𝐯𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐧𝐭̦𝐢, 𝐜𝐮 𝟐𝟓 𝐝𝐞 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐜𝐞 𝐚𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐚𝐭 𝟏𝟐 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞.
De asemnea, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate, s-a lucrat în cooperare cu S.V.S.U. Palanca, care a acționat cu două buldoexcavatoare.
În jurul orei 23:30, o parte din forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău s-au retras la bază, rămânând în continuare în supraveghere o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o șenilată, încadrate cu șase pompieri militari.
Opeațiunea pompierilor militari s-a reluat astăzi, începând cu ora 06:00.
𝐈̂𝐧 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐭̦𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐧𝐠𝐫𝐞𝐧𝐚𝐭̦𝐢 𝟒𝟗 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐥𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐌.𝐀.𝐈.
Distribuie articol
comentezi?!