FOTO/Turcia a fost zguduită, azi dimineață, de un cutremur devastator, de 7,8 grade pe scara Richter. Primul bilanț: 300 de morți și peste o mie de răniți

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Aproape 300 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar peste o mie au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

ctr tr1
Apărarea Civilă Siriană a declarat nord-vestul țării drept „zonă de dezastru” în urma puternicului cutremur de 7,8 grade care a lovit Turcia și a fost urmat de zeci de replici în întreaga regiune. Sute de oameni au fost răniți și prinși sub dărâmături și zeci au murit.

ctr tr2

„Facem apel la autoritățile locale și forțele civile să-și mobilizeze echipele și recomandăm tuturor organizațiilor umanitare, de sănătate și de ajutor care activează în Siria să se organizeze astfel încât să acopere toate situațiile care apar, au transmis autoritățile siriene.

ctr tr 3

Cutremurul devastator a fost urmat de 42 de replici în decurs de două ore, a transmis Ministerul pentru gestionarea dezastrelor interne și a situațiilor de urgență din Turcia. „Începând cu ora 6:30, s-au înregistrat în total de 42 de replici, dintre care cea mai puternică a fost de 6,6”, potrivit sursei citate de The Guardian.

ctr tr 4

 

Distribuie articol
comentezi?!