FOTO: Un loc de joacă, dintr-un parc din Bacău, a fost închis de Protecția Consumatorului. Era un pericol pentru copii

În urma unei acțiuni de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un loc de joacă de la Parcul Nord, a fost închis, deși de curând a fost reabilitat de Primăria Bacău. Mai multe echipamente erau deja deteriorate, la fel și suprafața turnată .

“Bătaie de joc!

Nepermisă și de netolerat situația de la Parcul Nord, acolo unde o lucrare executată acum câteva luni a început să se deprecieze. Și vorbim chiar de tartanul de pe întreaga suprafață a locului de joacă pentru copii, tartan care ar trebui să le ofere micuților siguranță maximă.

Am aflat de situația existentă din presa locală și de pe rețelele de socializare și imediat am plecat acolo. Tot ceea ce s-a scris și vorbit este adevărat. Lucrare executată prost, în grabă, pe ploaie, fără respectarea minimelor condiții tehnice. Mai pe scurt, o bătaie de joc.

Imediat s-a luat legătura cu executantul (deși locurile de joacă nu sunt în mod direct în atribuțiile mele) și a fost somat ca pe cheltuiala lui (lucrarea este în garanție) să refacă întreaga suprafață, cât mai repede.

A fost de acord, întreaga suprafață va fi refăcută imediat ce afară se vor înregistra temperaturi de peste 10 grade, cinci zile consecutiv.

Aceasta este o situație în care se vede cel mai bine cum unii confundă bugetele publice cu un sac fără fund și au impresia că pot face chiar orice. Ei bine, nu este deloc așa și le atrag atenția tuturor celor care câștigă licitații să-și asume foarte serios contractele pe care le semnează”, a postat într-un mesaj pe rețelele de socializare, Liviu Miroșeanu, viceprimar municipiu Bacău.

 

Distribuie articol
comentezi?!