Funcționar dintr-o primărie, trimis în judecată de DNA Bacău. Este acuzat de fals pentru obținerea de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Z. O., agent agricol în cadrul primăriei comunei Dealu Morii, județul Bacău, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte, sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2015-2020, inculpatul Z. O. , în calitatea menționată mai sus, ar fi emis pe numele altei persoane mai multe adeverințe (în care au fost consemnate date false) pe care, aceasta din urmă, le-ar fi depus ulterior la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plăți pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 22.095 lei, sumă de bani ce a fost restituită în totalitate de către persoana respectivă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Sursa: Bacau.net

Distribuie articol
comentezi?!