Garda de Mediu și Poliția Onești au controlat centrele de colectare deșeuri din municipiu. Amenzi de 10.000 de lei în urma verificărilor

Garda Națională de Mediu împreună cu Poliția Municipiului Onești desfășoară o acțiune comuna pentru prevenirea și reducerea activităților ilegale din domeniul colectării deșeurilor feroase și neferoase din zona municipiului Onești.

Cu această ocazie, comisarii de mediu au efectuat controale la un număr de patru amplasamente unde se colectau deșeuri feroase și neferoase. Pe un amplasament s-a constata ca activitate se desfășura fără ca titularul să dețină act de reglementare conform prevederilor legale din domeniul protecției mediului pentru activitatea de colectarea materialelor reciclabile cod CAEN 3811, fapt pentru care a fost aplicată o sancțiune amendă în valoare de 10.000 lei.

“Persoanele interesate să desfășoare activitatea de colectare a materialelor reciclabile trebuie să aibă în vedere că trebuie să se autorizeze din punct de vedere a protecției mediului înainte de începerea ei sancționează cu amendă de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 30.000 lei (RON) la 60.000 lei (RON), pentru persoane juridice”, precizează Garda de Mediu Bacău. (Sursa/Comunicat Garda de Mediu Bacău)

 

Distribuie articol
comentezi?!