Surse ProSport: Fratii Paval – proprietarii Dedeman – ar putea cumpara FCSB. Scenariul presupune si unirea cu CSA Steaua
Ieșirea lui Gigi Becali din viața FCSB așteaptă confirmări pe care doar timpul le va oferi, dar oricum e vorba de un termen scurt. Dincolo de zona declarativă, primii pași procedurali au fost deja făcuți, Mihai Stoica a anunțat că a acceptat să fie noul președinte al Consiliului de Administrație FCSB. Becali a setat public prețul de vânzare pentru club: 25 milioane de euro. De aici încolo, dincolo de speculații, un scenariu spectaculos prinde contur în culise, potrivit surselor ProSport: Gigi Becali vinde FCSB și o cumpără doi români care ar pregăti fuziunea cu CSA Steaua!
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman, companie de top pe piața de bricolaj, au fost mai mereu curtați să intre în fotbalul românesc și chiar au existat semnale concrete că ar fi dispuși să facă acest pas investițional, spre multiple direcții, de-a lungul timpului. Oameni de afaceri respectați în mediul de business și cu averi uriașe, frații Pavăl ar fi fost interesați să investească la Viitorul Constanța, clubul lui Gică Hagi, anterior momentului când acesta a devenit Farul. Finalmente, un parteneriat de susținere pentru Academia Hagi s-a semnat.
Cieste mai departe pe PROSPORT.ro
Ce avere au frații Pavăl acum și de unde vin banii
Specialiștii globali ai evaluărilor financiare când vine vorba de averi și venituri, cei de la Forbes oferă un top în timp real pentru cei mai bogați oameni de pe Planetă. Interesant, în ierarhia lor actualizată permanent, frații Pavăl sunt prezentați separat, așadar cu cifre distincte, deși proiectul Dedeman, cel mai cunoscut din portofoliul fraților Pavăl, este unul comun.
Cu 1,7 miliarde dolari, Dragoș Pavăl (56 ani) ar fi, la momentul redactării materialului, pe locul 1.734 între cei mai bogați oameni ai lumii azi! În vreme ce fratele său, Adrian (54 ani), cu 1,2 miliarde dolari, pe poziția 2.384. Cumulat, o avere fabuloasă de 2,9 miliarde dolari!
- 400 milioane de dolari este creșterea cumulată a averii celor doi frați Pavăl din ultimul an, potrivit Forbes
Afacerile celor doi acoperă, dincolo de proiectul Dedeman lansat în 1992 la Bacău, o arie investițională amplă. Sunt implicați în mai multe companii, precum ALRO Slatina, Transelectrica și Electrica, câștigă din imobiliare pe zonele București și Cluj-Napoca, dar îi regăsim și în mai multe business-uri din comerț auto, vinificație, producție materiale de construcții, fonduri de investiții!