Greva generală continuă în județul Bacău, cu 90% dintre sindicaliștii din Educație

Greva din învățământ continuă în toată țara. Federaţiile sindicale din Educaţie au spus că procentul membrilor de sindicat aflaţi în grevă este de 86,93, din totalul celor care au semnat referendumul pentru declanşarea acestei forme de protest. În județul Bacău, 90% dintre sindicaliști participă la protest.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi, 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

Menționăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă.

Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învățământ”, a anunțat un comunicat comun al celor două federații, semnat de președinții Simion Hăncescu și Marius Nisor, citat de ziaruldebacau.ro.

Ministerul Educaţiei a solicitat şi a centralizat, în această perioadă, informaţii statistice privind întregul personal din unităţile de învăţământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Distribuie articol
comentezi?!