Grindeanu, critici dure pentru CNSC : ,,cine răspunde pentru deciziile care se bat cap în cap pe lotul 3 al Autostrăzii Moldovei ? Efectiv e bătaie de joc”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a criticat dur Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pentru termenele prea mari care se dau la soluționarea contestațiilor și deciziile contradictorii ,,care se bat cap în cap” ducând la întârzierea semnării contractelor pentru lucrările de infrastructură. Miercuri, la semnarea contractului pentru lotul 3 al Autostrăzii A 13 Sibiu-Făgăraș, ministrul Sorin Grindeanu s-a arătat extrem de nemulțumit de situația lotului 3 de pe Autostrada Moldovei (A 7) și consideră că s-ar fi pierdut un an ,,pe mâna” CNSC și nu a CNAIR :

,,Eu nu vreau să cert instanțe, departe de mine, dar observ următoarele lucruri : anul trecut, termenele au fost extrem strânse ceea ce a fost foarte bine și pentru noi și am putut închide multe contracte având și termene scurte în instanță. Începând cu această primăvară am primit termene foarte lungi. Vă dau un exemplu, pe Lotul 3 Ploiești -Buzău unde este o asociere între Nurol și Makyol. Deși noi, anul trecut undeva în vremea asta am dat această asociere câștigătoare, s-au făcut tot felul de chestiuni urmând ca ultima decizie a CNSC-ului, după ce anul trecut o desființa ca soluție câștigătoare a Nurol și Makyol să fie că trebuie să revenim la soluția de anul trecut. O spun cu toată responsabilitatea : există niște domni la CNSC care parcă sunt dincolo de orice. Eu nu am văzut nici măcar ca unul să fie magistrat, dar au pretenții de acest statut. Nu vreau să fie interpretată ca o presiune că nu este așa, dar nici acest an pierdut pentru Lotul 3 de pe Ploiești -Buzău să fie în responsabilitatea mea sau a CNAIR. Cine răspunde pentru anul asta pierdut pentru lotul 3, pentru toate deciziile care se bat cap în cap ? Nu vreau să fim bătaie de joc, efectiv pe acest lot este bătaie de joc. Să se uite mai cu atenție domnii de acolo” a declarat Grindeanu în conferința de la Ministerul Transporturilor, citează economedia.ro.

Contractul pentru lotul 3 Pietroasele -Buzău (14 km.) nu poate fi semnat cu Tekfen după ce în iunie, Nurol a depus contestație la CNSC și a câștigat. Lotul 3 al Autostrăzii Moldovei Ploiești-Pașcani (319 km.) este ultimul fără contract de execuție semnat. Autostrada Moldovei A 7 este finanțată prin PNRR, iar pentru cele 13 loturi termenele de execuție sunt cuprinse între 20 și 30 de luni.

Distribuie articol
comentezi?!